Woning isoleren Hoeilaart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hoeilaart? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als muren isoleren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Hoeilaart. Dit kan gaan om topics als triple glas en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hoeilaart-1560

 • Lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoeilaart
Postcode1560
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Hoeilaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoeilaart is goedkoop (rond de € 800 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1625 en het bespaart circa €265 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoeilaart kost om en nabij de €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. De winst is zo’n €750 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we nog een aantal interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Hoeilaart (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Hoeilaart kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Hoeilaart. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€745
(€4950)
€1210
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€170
(€2350)
€380
(€2900)
Spouwmuur€340
(€1500)
€640
(€1925)
€915
(€3000)
HR++ glas€195
(€1900)
€265
(€4175)
€435
(€5050)
isolatie hoeilaart 1560

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hoeilaart?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hoeilaart isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Mega en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, waarbij u een besparing realiseert van €325 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Hoeilaart

Dankzij de geldende premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hoeilaart op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hoeilaart
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Hoeilaart wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Hoeilaart voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hoeilaart. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment