Woning isoleren Sint-Pieters-Leeuw

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sint-Pieters-Leeuw? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Sint-Pieters-Leeuw. Dit kan gaan om thema’s als de buitengevel isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sint-pieters-leeuw-1600

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een warmere én stillere woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1600
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€165,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de interessantste toepassingen om je woning in Sint-Pieters-Leeuw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Pieters-Leeuw is aantrekkelijk beginnend bij € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1850 en het bespaart circa €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint-Pieters-Leeuw kost plusminus €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Dit levert op zo’n €780 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Pieters-Leeuw (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Sint-Pieters-Leeuw is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Pieters-Leeuw. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€725
(€6000)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€220
(€2450)
€330
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1725)
€550
(€1925)
€875
(€3475)
HR++ glas€200
(€2725)
€290
(€3750)
€360
(€4650)
isolatie sint-pieters-leeuw 1600

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Pieters-Leeuw?

Waarom mijn woning in Sint-Pieters-Leeuw isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Sint-Pieters-Leeuw

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Leeuw
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Pieters-Leeuw wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Pieters-Leeuw voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Sint-Pieters-Leeuw. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment