Woning isoleren Lahamaide

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lahamaide? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Lahamaide. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de kruipruimte isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lahamaide-7890

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteEllezelles
Postcode7890
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€172,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de meest populaire onderdelen om een woning in Lahamaide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lahamaide is betaalbaar (vanaf plusminus € 810 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lahamaide kost je zo’n €5350. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is zo’n €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we meerdere populaire vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Lahamaide (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van jouw huis in Lahamaide is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Lahamaide. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€665
(€5150)
€1210
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€205
(€2600)
€400
(€3350)
Spouwmuur€285
(€1400)
€450
(€2100)
€805
(€3200)
HR++ glas€235
(€2600)
€305
(€4250)
€385
(€4650)
isolatie lahamaide 7890

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lahamaide?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lahamaide isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Antargaz, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Ellezelles

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Ellezelles meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ellezelles
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Lahamaide wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lahamaide voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Lahamaide. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment