Woning isoleren Bois-De-Lessines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bois-De-Lessines? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de spouw isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Bois-De-Lessines. Bijvoorbeeld items als dakisolatie en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bois-de-lessines-7866

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7866
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref je de aantrekkelijkste acties om je woning in Bois-De-Lessines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bois-De-Lessines is interessant (rond de € 900 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €265 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bois-De-Lessines kost ongeveer €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Je profiteert van circa €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bois-De-Lessines (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Bois-De-Lessines is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bois-De-Lessines. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€795
(€6200)
€1220
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€175
(€2600)
€310
(€3050)
Spouwmuur€265
(€1675)
€470
(€2600)
€845
(€3500)
HR++ glas€235
(€2600)
€260
(€4175)
€410
(€5400)
isolatie bois-de-lessines 7866

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bois-De-Lessines?

Waarom juist nu mijn huis in Bois-De-Lessines isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz en Trevion, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat bespaart tot €225 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder check je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Lessines

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lessines kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bois-De-Lessines wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bois-De-Lessines voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Bois-De-Lessines. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment