Woning isoleren Ellezelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ellezelles? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van platte dak of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Ellezelles. Denk aan thema’s als kieren dichten en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ellezelles-7890

 • Lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Houdt geluid tegen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteEllezelles
Postcode7890
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€163,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand lees jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Ellezelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellezelles kan erg voordelig (vanaf plusminus € 770 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ellezelles kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Daarmee bespaar je grofweg €980 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ellezelles (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Ellezelles kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €1300 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Ellezelles. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€825
(€5200)
€1120
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€280
(€2450)
€390
(€2850)
Spouwmuur€230
(€1325)
€620
(€2350)
€895
(€3475)
HR++ glas€190
(€1975)
€285
(€3650)
€390
(€4875)
isolatie ellezelles 7890

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ellezelles?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ellezelles isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en dat bespaart tot €310 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Ellezelles

Via de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ellezelles kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ellezelles
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Ellezelles wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ellezelles voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Ellezelles. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment