Woning isoleren Ogy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ogy? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de kruipruimte isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Ogy. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ogy-7862

 • Besparen op energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7862
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Ogy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ogy is betaalbaar (plusminus € 850 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1875 en het bespaart circa €280 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ogy kost om en nabij de €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12800. De winst is grofweg €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ogy (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Ogy kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De besparing komt neer op €1450 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Ogy. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3700)
€875
(€7100)
€1160
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€175
(€2200)
€320
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1025)
€590
(€2525)
€850
(€3350)
HR++ glas€225
(€2350)
€300
(€3075)
€380
(€4625)
isolatie ogy 7862

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ogy?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ogy isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625, waarbij u een besparing realiseert van €335 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende acties als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Lessines

Via de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Lessines voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ogy wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ogy voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Ogy. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment