Woning isoleren Bauffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bauffe? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals gevelisolatie en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Bauffe. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie buitenkant gevel en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bauffe-7870

 • Besparen op energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLens
Postcode7870
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€171,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Bauffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bauffe is goedkoop beginnend bij € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bauffe kost +/- €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het voordeel is ong. €970, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er allerlei interessante uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bauffe (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Bauffe kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 op jaarbasis. Hierna vind je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bauffe. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€735
(€6200)
€1200
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€255
(€1700)
€350
(€3550)
Spouwmuur€360
(€1650)
€710
(€2275)
€835
(€3300)
HR++ glas€190
(€2475)
€280
(€4150)
€415
(€5400)
isolatie bauffe 7870

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bauffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bauffe isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en dat bespaart tot €210, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Lens

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lens aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lens
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Bauffe wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bauffe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Bauffe. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment