Woning isoleren Maldegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maldegem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als bijv. isolatie van de garage of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Maldegem. We bespreken onderwerpen als isolatie van binnenmuren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-maldegem-9990

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder last van ongedierte
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode9990
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€169,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop zie je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Maldegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maldegem kan zeer goedkoop (plusminus € 810 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1750 en het rendement ligt op zo’n €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maldegem kost +/- €5900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. De potentiële besparing ligt op €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op pakweg €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog meer mogelijke uitvoeringen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Maldegem (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Maldegem kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar. Op deze website tref je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Maldegem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€805
(€6350)
€930
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€270
(€1600)
€360
(€3250)
Spouwmuur€380
(€725)
€470
(€2150)
€825
(€3425)
HR++ glas€245
(€1875)
€295
(€3825)
€375
(€4775)
isolatie maldegem 9990

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Maldegem?

Waarom zou ik mijn woning in Maldegem isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en besparen tot €265, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Maldegem

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Maldegem voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Maldegem
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Maldegem wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Maldegem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Maldegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment