Woning isoleren Sint-Laureins

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Laureins? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Sint-Laureins. Bijvoorbeeld topics als de kruipruimte isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-laureins-9980

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9980
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop zie je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Sint-Laureins te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Laureins is interessant (vanaf plusminus € 730 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en de besparing loopt op tot €235, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint-Laureins kost gemiddeld €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11400. Dit levert op circa €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer interessante oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Laureins (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Sint-Laureins is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Laureins. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€645
(€6450)
€1230
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€265
(€1950)
€300
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1025)
€460
(€2750)
€905
(€3275)
HR++ glas€200
(€2425)
€320
(€4025)
€385
(€4825)
isolatie sint-laureins 9980

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Laureins?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Laureins isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825, dat betekent een winst van 350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Laureins

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Laureins aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Laureins
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Sint-Laureins wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Laureins voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Sint-Laureins. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment