Woning isoleren Solre-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Solre-Sur-Sambre? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties als de kruipruimte isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Solre-Sur-Sambre. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-solre-sur-sambre-6560

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook geluidsdicht
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode6560
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€166,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Solre-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Solre-Sur-Sambre is interessant (al vanaf +/- € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en de besparing loopt op tot €195 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Solre-Sur-Sambre kost om en nabij de €5900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Je profiteert van grofweg €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verscheidene populaire uitvoeringen. Hieronder benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Solre-Sur-Sambre (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Solre-Sur-Sambre is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Solre-Sur-Sambre. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4300)
€725
(€6050)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€180
(€1800)
€325
(€3200)
Spouwmuur€330
(€1300)
€730
(€2350)
€915
(€3300)
HR++ glas€230
(€2550)
€295
(€3950)
€360
(€5050)
isolatie solre-sur-sambre 6560

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Solre-Sur-Sambre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Solre-Sur-Sambre isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, dat betekent een winst van 330, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Erquelinnes

Via de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Erquelinnes aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erquelinnes
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Solre-Sur-Sambre wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Solre-Sur-Sambre voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Solre-Sur-Sambre. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment