Woning isoleren Sars-La-Buissière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sars-La-Buissière? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Sars-La-Buissière. Je komt meer te weten over onderwerpen als tochtprofielen en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sars-la-buissiere-6542

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteLobbes
Postcode6542
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€165,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna check jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Sars-La-Buissière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sars-La-Buissière is voordeling (gemiddeld zo’n € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €235 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sars-La-Buissière kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €970. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is ong. €880 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sars-La-Buissière (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Sars-La-Buissière kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Hieronder berekenen we de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sars-La-Buissière. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€805
(€7150)
€1070
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€190
(€2200)
€350
(€3100)
Spouwmuur€195
(€825)
€500
(€2225)
€940
(€3425)
HR++ glas€220
(€2250)
€315
(€4175)
€350
(€4725)
isolatie sars-la-buissiere 6542

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sars-La-Buissière?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sars-La-Buissière isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Lobbes

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Lobbes aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lobbes
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Sars-La-Buissière wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sars-La-Buissière voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Sars-La-Buissière. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment