Woning isoleren Bersillies-L’Abbaye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bersillies-L’Abbaye? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Bersillies-L’Abbaye. Denk aan thema’s als isolatie van de garage en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bersillies-l-abbaye-6560

 • Lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Veel lokale specialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode6560
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Bersillies-L’Abbaye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bersillies-L’Abbaye is goedkoop (al vanaf € 760 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1700 en de besparing loopt op tot €245 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bersillies-L’Abbaye kost je zo’n €4800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Je profiteert van grofweg €950 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verscheidene populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bersillies-L’Abbaye (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Bersillies-L’Abbaye is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bersillies-L’Abbaye. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€865
(€6600)
€1110
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€240
(€2200)
€315
(€3550)
Spouwmuur€240
(€850)
€700
(€2275)
€885
(€3000)
HR++ glas€215
(€2300)
€290
(€3075)
€440
(€5225)
isolatie bersillies-l-abbaye 6560

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bersillies-L’Abbaye?

Waarom juist nu mijn huis in Bersillies-L’Abbaye isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Erquelinnes

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Erquelinnes meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erquelinnes
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bersillies-L’Abbaye wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Bersillies-L’Abbaye voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Bersillies-L’Abbaye. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment