Woning isoleren Erquelinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Erquelinnes? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. spouwmuren isoleren of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Erquelinnes. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals triple glas en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-erquelinnes-6560

 • Aantrekkelijk rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode6560
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest populaire methodes om jouw woning in Erquelinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Erquelinnes kan zeer goedkoop (om en nabij de € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Erquelinnes kost plusminus €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13000. Daarmee bespaar je ong. €810 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er meerdere populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Erquelinnes (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Erquelinnes is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Erquelinnes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3350)
€635
(€7150)
€1080
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€230
(€1650)
€390
(€3000)
Spouwmuur€320
(€800)
€620
(€2050)
€785
(€3025)
HR++ glas€245
(€2000)
€295
(€3300)
€415
(€5275)
isolatie erquelinnes 6560

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Erquelinnes?

Waarom mijn woning in Erquelinnes isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Erquelinnes

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Erquelinnes aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erquelinnes
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Erquelinnes wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Erquelinnes voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Erquelinnes. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment