Woning isoleren Esneux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Esneux? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie buitenkant gevel en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Esneux. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-esneux-4130

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteEsneux
Postcode4130
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€172,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Esneux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Esneux is goed te betalen (al vanaf +/- € 760 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de potentiële besparing ligt op €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Esneux kost je zo’n €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De besparing loopt op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is grofweg €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Esneux (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Esneux kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Esneux. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4100)
€595
(€5450)
€1230
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€290
(€1850)
€400
(€3250)
Spouwmuur€350
(€1700)
€590
(€2000)
€805
(€3425)
HR++ glas€220
(€2900)
€330
(€3750)
€405
(€4475)
isolatie esneux 4130

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Esneux?

Waarom zou ik mijn woning in Esneux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Esneux

Dankzij de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Esneux aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Esneux
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Esneux wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Esneux voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Esneux. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment