Woning isoleren Herstal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Herstal? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals je spouwmuur isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Herstal. Dit kan gaan om vraagstukken over dakisolatie en verschillende materialen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-herstal-4040

 • Lagere energienota
 • Een gezond klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Maak je huis stiller
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuik
GemeenteHerstal
Postcode4040
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€171,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest interessante methodes om jouw woning in Herstal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herstal is aantrekkelijk (om en nabij de € 860 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1700 en de potentiële besparing ligt op €190, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herstal kost ongeveer €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het rendement is om en nabij €880 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer mogelijke mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Herstal (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw huis in Herstal kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Herstal. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€735
(€5950)
€990
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€230
(€2500)
€350
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1625)
€570
(€2500)
€915
(€3475)
HR++ glas€235
(€2450)
€275
(€4300)
€405
(€4625)
isolatie herstal 4040

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Herstal?

Waarom juist nu mijn huis in Herstal isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en besparen tot €345 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder check je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Herstal

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herstal aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herstal
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Herstal wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Herstal voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Herstal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment