Woning isoleren Neupré

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Neupré? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Neupré. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van schuine dak en K-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-neupre-4120

 • Besparen op energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Verantwoorde investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode4120
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€172,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Neupré te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Neupré is interessant (plusminus € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Neupré kost doorgaans €5050. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. De winst is plusminus €990 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we allerlei vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Neupré (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Neupré is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Neupré. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€725
(€6800)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€205
(€2550)
€355
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1250)
€670
(€2750)
€930
(€3525)
HR++ glas€250
(€2850)
€330
(€4100)
€440
(€5175)
isolatie neupre 4120

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Neupré?

Waarom moet ook ik mijn huis in Neupré isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat bespaart tot €320 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Neupré

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Neupré in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neupré
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Neupré wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Neupré voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Neupré. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment