Woning isoleren Seraing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Seraing? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als bijv. isolatie van de bodem en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Seraing. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-seraing-4100

 • Snelle terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Speciale groene leningen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode4100
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Seraing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Seraing is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 980 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, folie, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Seraing kost plusminus €5650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De potentiële besparing ligt op €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Daarmee bespaar je ong. €980 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse populaire opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Seraing (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Seraing is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat komt neer op €900 per 12 maanden. Hierna calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Seraing. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€725
(€5700)
€1150
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€170
(€2500)
€340
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1000)
€530
(€2000)
€830
(€3325)
HR++ glas€190
(€2950)
€285
(€4275)
€385
(€5275)
isolatie seraing 4100

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Seraing?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Seraing isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, dat betekent een winst van 335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Seraing

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Seraing in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Seraing
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Seraing wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Seraing voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Seraing. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment