Woning isoleren Liège

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Liège? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de vliering en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Liège. We gaan aan de slag met vraagstukken over naden en kieren dichten en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-liege-4020

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4020
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€171,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina zie je de interessantste toepassingen om je woning in Liège te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Liège is goedkoop (vanaf plusminus € 890 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €200 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Liège kost zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13100. Het voordeel is zo’n €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Liège (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Liège is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Liège. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€835
(€6900)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€185
(€2100)
€335
(€3350)
Spouwmuur€310
(€1200)
€730
(€2600)
€845
(€3250)
HR++ glas€235
(€2800)
€280
(€3975)
€415
(€4975)
isolatie liege 4020

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Liège?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Liège isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en dat bespaart tot €215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Liège

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Liège aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Liège wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Liège voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Liège. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment