Woning isoleren Sint-Katelijne-Waver

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Katelijne-Waver? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie buitenkant gevel of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Sint-Katelijne-Waver. Je kunt denken aan topics als muren isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sint-katelijne-waver-2860

 • Snel terugverdiend
 • Aangenamer wonen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieAntwerpen
GemeenteSint-Katelijne-Waver
Postcode2860
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€169,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check jij de interessantste onderdelen om een woning in Sint-Katelijne-Waver te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Katelijne-Waver is goed te betalen (vanaf zo’n € 820 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1875 en je bespaart al snel €210 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Katelijne-Waver kost plusminus €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €950. Het rendement is al snel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12200. Het rendement is ong. €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Katelijne-Waver (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Sint-Katelijne-Waver is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Hierna vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Katelijne-Waver. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€605
(€5950)
€1130
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€255
(€2600)
€330
(€3150)
Spouwmuur€310
(€1675)
€550
(€2200)
€915
(€3375)
HR++ glas€200
(€2700)
€320
(€3400)
€440
(€5100)
isolatie sint-katelijne-waver 2860

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Katelijne-Waver?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Katelijne-Waver isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Katelijne-Waver

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sint-Katelijne-Waver in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Katelijne-Waver
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Katelijne-Waver wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Katelijne-Waver voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Katelijne-Waver. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment