Woning isoleren Bailleul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bailleul? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties als bodemisolatie en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Bailleul. We staan stil bij vraagstukken over de buitengevel isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bailleul-7730

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer warmte en minder vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de meest rendabele toepassingen om een woning in Bailleul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bailleul kan erg voordelig beginnend bij € 810 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bailleul kost zo’n €4700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. De winst is circa €970, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bailleul (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Bailleul is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 op jaarbasis. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bailleul. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€675
(€7500)
€950
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€230
(€2150)
€300
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1575)
€620
(€2450)
€845
(€3400)
HR++ glas€205
(€2350)
€335
(€3275)
€420
(€5175)
isolatie bailleul 7730

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bailleul?

Waarom zou ik mijn huis in Bailleul isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en dat bespaart tot €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Brico, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Estaimpuis

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Estaimpuis in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bailleul wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Bailleul voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bailleul. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment