Woning isoleren Howardries

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Howardries? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering als muren isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Howardries. We gaan aan de slag met topics als tochtstrips of tochtbanden en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-howardries-7624

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7624
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Howardries te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Howardries is goedkoop (om en nabij de € 810 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €255 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €190, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Howardries kost om en nabij de €4950. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De besparing loopt op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het voordeel is ong. €920 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Howardries (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Howardries kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. Dat is dus al gauw €1350 op jaarbasis. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Howardries. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€695
(€5300)
€1050
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€205
(€2550)
€360
(€3200)
Spouwmuur€310
(€1300)
€660
(€2575)
€885
(€3325)
HR++ glas€215
(€2825)
€265
(€4025)
€390
(€5175)
isolatie howardries 7624

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Howardries?

Waarom juist nu mijn huis in Howardries isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Brunehaut

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Brunehaut aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Howardries wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Howardries voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Howardries. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment