Woning isoleren Estaimpuis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Estaimpuis? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals isolatie binnenkant gevel en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Estaimpuis. We gaan aan de slag met vraagstukken over de vloer isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-estaimpuis-7730

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Goed voor het milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€178,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de meest rendabele manieren om je woning in Estaimpuis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Estaimpuis is financieel toegankelijk beginnend bij € 870 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Estaimpuis kost +/- €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1010. De potentiële besparing ligt op €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Je profiteert van circa €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we meerdere interessante werkzaamheden. Hieronder vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Estaimpuis (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Estaimpuis is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Estaimpuis. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€575
(€6900)
€1140
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€245
(€1750)
€320
(€2850)
Spouwmuur€395
(€1125)
€570
(€2650)
€790
(€3475)
HR++ glas€240
(€2925)
€315
(€3775)
€400
(€4500)
isolatie estaimpuis 7730

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Estaimpuis?

Waarom moet ook ik mijn huis in Estaimpuis isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Watz en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, dat betekent een winst van 225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Estaimpuis

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Estaimpuis meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Estaimpuis wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Estaimpuis voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Estaimpuis. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment