Woning isoleren Dottenijs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dottenijs? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Dottenijs. We gaan aan de slag met vraagstukken over schuin dak isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-dottenijs-7711

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode7711
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek je de meest interessante stappen om een woning in Dottenijs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dottenijs is betaalbaar (vanaf plusminus € 980 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dottenijs kost plusminus €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het voordeel is circa €870 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we meerdere rendabele oplossingen. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Dottenijs (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Dottenijs is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 p/jaar. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Dottenijs. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€705
(€4900)
€1220
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€290
(€2500)
€395
(€3150)
Spouwmuur€230
(€1000)
€480
(€1900)
€840
(€3550)
HR++ glas€195
(€2600)
€335
(€4225)
€375
(€4475)
isolatie dottenijs 7711

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Dottenijs?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Dottenijs isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Moeskroen

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Moeskroen aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Moeskroen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Dottenijs wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Dottenijs voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Dottenijs. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment