Woning isoleren Guignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Guignies? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Guignies. We bespreken topics als HR++ glas en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-guignies-7620

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7620
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€173,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Guignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Guignies kan zeer goedkoop (om en nabij de € 880 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1725 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Guignies kost je zo’n €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1070. De potentiële besparing ligt op €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het rendement is grofweg €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we nog meer alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Guignies (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een groenere wereld? Isoleren van een huis in Guignies kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. Dat is dus al gauw €1250 p/jaar. Hierna tref je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Guignies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€885
(€6500)
€1160
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€295
(€2250)
€345
(€3550)
Spouwmuur€355
(€1450)
€490
(€2425)
€790
(€3150)
HR++ glas€240
(€2300)
€290
(€3425)
€435
(€4850)
isolatie guignies 7620

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Guignies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Guignies isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, dat betekent een winst van 230 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Brunehaut

Door de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Brunehaut aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Guignies wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Guignies voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Guignies. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment