Woning isoleren Kaprijke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kaprijke? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals vliering isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Kaprijke. Bijvoorbeeld zaken als dakisolatie en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kaprijke-9970

 • Supersnel terugverdient
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Weinig geluid in de woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKaprijke
Postcode9970
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website zie je de populairste stappen om je woning in Kaprijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kaprijke kan zeer goedkoop (al vanaf € 760 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €245 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kaprijke kost ongeveer €5650. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1050. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Dit levert op grofweg €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er allerlei rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Kaprijke (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Kaprijke is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2350 m3. Dat is dus al gauw €1175 p/jaar. Op deze website tref je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kaprijke. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3950)
€815
(€7350)
€1190
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€220
(€2150)
€380
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1075)
€490
(€2350)
€935
(€3575)
HR++ glas€210
(€2975)
€325
(€4000)
€405
(€5225)
isolatie kaprijke 9970

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kaprijke?

Waarom mijn woning in Kaprijke isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Brico, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kaprijke

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kaprijke aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kaprijke
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Kaprijke wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Kaprijke voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Kaprijke. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment