Woning isoleren Eupen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Eupen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Eupen. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-eupen-4700

 • Interessante terugverdientijd
 • Controle over de temperatuur
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder last van ongedierte
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteEupen
Postcode4700
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind je de meest rendabele methodes om jouw woning in Eupen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eupen is goedkoop beginnend bij € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Eupen kost gemiddeld €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. De winst is plusminus €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Eupen (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Eupen kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Eupen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€835
(€5200)
€920
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€275
(€2050)
€385
(€3400)
Spouwmuur€390
(€1575)
€610
(€2450)
€845
(€3600)
HR++ glas€215
(€2350)
€310
(€4075)
€420
(€5075)
isolatie eupen 4700

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Eupen?

Waarom juist nu mijn huis in Eupen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en besparen tot €240, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Eupen

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Eupen in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eupen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Eupen wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Eupen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Eupen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment