Woning isoleren Lantremange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lantremange? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de garage en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Lantremange. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lantremange-4300

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Dempt het geluid
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf vind je de meest rendabele stappen om een woning in Lantremange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lantremange is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 870 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €225 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lantremange kost +/- €5050. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Het rendement is zo’n €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lantremange (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Lantremange is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Lantremange. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€725
(€6600)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€210
(€1550)
€375
(€2900)
Spouwmuur€235
(€1750)
€470
(€2175)
€785
(€3550)
HR++ glas€245
(€2400)
€290
(€4175)
€350
(€5025)
isolatie lantremange 4300

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lantremange?

Waarom zou ik mijn woning in Lantremange isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Waremme

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Waremme in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Lantremange wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lantremange voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Lantremange. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment