Woning isoleren Aineffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aineffe? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Aineffe. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de gevel isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-aineffe-4317

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode4317
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€169,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de populairste toepassingen om jullie woning in Aineffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aineffe is voordeling (vanaf plusminus € 920 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1600 en het bespaart circa €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aineffe kost doorgaans €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. De winst is grofweg €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Aineffe (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Aineffe is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Aineffe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3050)
€835
(€7200)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€175
(€2000)
€375
(€3400)
Spouwmuur€185
(€1750)
€590
(€2275)
€855
(€3100)
HR++ glas€200
(€2725)
€325
(€3450)
€355
(€5225)
isolatie aineffe 4317

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Aineffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Aineffe isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Faimes

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Faimes kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Faimes
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Aineffe wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Aineffe voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Aineffe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment