Woning isoleren Faimes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Faimes? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Faimes. We staan stil bij topics als isolatie van muren en spouwanker. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-faimes-4317

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Minder geluid van buiten
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode4317
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Faimes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Faimes is goed te betalen (ongeveer € 940 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Faimes kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Je profiteert van pakweg €960 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal rendabele oplossingen. Hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Faimes (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Faimes is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Faimes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€745
(€5550)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€295
(€1800)
€400
(€2800)
Spouwmuur€375
(€725)
€750
(€2200)
€795
(€3125)
HR++ glas€215
(€2050)
€310
(€3775)
€405
(€4575)
isolatie faimes 4317

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Faimes?

Waarom zou ik mijn huis in Faimes isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €275, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Faimes

Via een speciale premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Faimes meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Faimes
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Faimes wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Faimes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Faimes. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment