Woning isoleren Vieuxville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vieuxville? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Vieuxville. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van schuine dak en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vieuxville-4190

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode4190
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Vieuxville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vieuxville is goedkoop (vanaf € 770 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €2000 en het bespaart circa €275 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vieuxville kost gemiddeld €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Hiermee bespaar je plusminus €760 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er meerdere rendabele vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vieuxville (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Vieuxville is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vieuxville. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4350)
€775
(€4550)
€1110
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€240
(€2550)
€320
(€3400)
Spouwmuur€295
(€1100)
€570
(€2025)
€785
(€3225)
HR++ glas€225
(€1900)
€330
(€3100)
€445
(€5000)
isolatie vieuxville 4190

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Vieuxville?

Waarom zou ik mijn woning in Vieuxville isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Ferrières

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ferrières in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ferrières
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Vieuxville wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Vieuxville voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Vieuxville. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment