Woning isoleren Filot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Filot? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de kruipruimte of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Filot. Je kunt denken aan items als isolatie van de bodem en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-filot-4181

 • Minder energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Goed voor het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteHamoir
Postcode4181
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Filot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Filot is goed te betalen beginnend bij € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €235 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Filot kost ongeveer €5050. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. Je profiteert van zo’n €950, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste vormen. Hieronder vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Filot (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Filot is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Filot. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€605
(€4800)
€1130
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€220
(€2500)
€395
(€2800)
Spouwmuur€325
(€1200)
€690
(€2175)
€880
(€3500)
HR++ glas€190
(€2500)
€330
(€3225)
€445
(€4575)
isolatie filot 4181

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Filot?

Waarom mijn woning in Filot isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat bespaart tot €320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Hamoir

Met hulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hamoir kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamoir
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Filot wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Filot voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Filot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment