Woning isoleren Comblain-Fairon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Comblain-Fairon? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als bijv. de buitengevel isoleren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Comblain-Fairon. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van schuine dak en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-comblain-fairon-4180

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Aangenamer wonen
 • Milieubewuste keuze
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteHamoir
Postcode4180
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€167,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire onderdelen om je woning in Comblain-Fairon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Comblain-Fairon kan zeer goedkoop (rond de € 990 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Comblain-Fairon kost zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Hiermee bespaar je plusminus €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Comblain-Fairon (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Comblain-Fairon is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat komt neer op €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Comblain-Fairon. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4250)
€765
(€5350)
€1080
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€225
(€2150)
€300
(€3250)
Spouwmuur€225
(€1150)
€450
(€2300)
€795
(€3200)
HR++ glas€200
(€1875)
€310
(€3250)
€430
(€5200)
isolatie comblain-fairon 4180

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Comblain-Fairon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Comblain-Fairon isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Hamoir

Via een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Hamoir aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hamoir
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Comblain-Fairon wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Comblain-Fairon voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Comblain-Fairon. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment