Woning isoleren Tavier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tavier? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van buitenmuren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Tavier. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van schuine dak en condensvorming. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tavier-4163

 • Lagere stookkosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode4163
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de populairste stappen om jouw woning in Tavier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tavier is goed te betalen beginnend bij € 730 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis (prijzen december 2023).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tavier kost zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het voordeel is pakweg €970 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele alternatieve alternatieven. Hieronder bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Tavier (december 2023)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Tavier is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tavier. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3250)
€595
(€5300)
€1150
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€260
(€2100)
€320
(€3050)
Spouwmuur€285
(€1075)
€670
(€2800)
€850
(€3125)
HR++ glas€220
(€2800)
€310
(€3075)
€385
(€5075)
isolatie tavier 4163

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tavier?

Waarom zou ik mijn huis in Tavier isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Anthisnes

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Anthisnes meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anthisnes
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Tavier wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tavier voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Tavier. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment