Woning isoleren Ferrières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ferrières? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld dubbel glas of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Ferrières. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de buitengevel en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ferrieres-4190

 • Minder energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Voor klein en groot budget
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode4190
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina vind jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Ferrières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ferrières kan zeer goedkoop (vanaf € 710 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De prijzen fluctueren rond de €1675 en de potentiële besparing ligt op €185 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ferrières kost gemiddeld €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is ongeveer €920, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we meerdere interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ferrières (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Ferrières is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. Dat komt neer op €950 p/jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ferrières. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€705
(€6900)
€970
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€260
(€2500)
€360
(€2700)
Spouwmuur€175
(€1200)
€420
(€1900)
€910
(€3350)
HR++ glas€205
(€2700)
€310
(€4300)
€370
(€4650)
isolatie ferrieres 4190

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ferrières?

Waarom zou ik mijn huis in Ferrières isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en dat bespaart tot €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Ferrières

Met hulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ferrières kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ferrières
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ferrières wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ferrières voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Ferrières. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment