Woning isoleren Flémalle-Grande

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Flémalle-Grande? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals muren isoleren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Flémalle-Grande. We staan stil bij thema’s als isolatie van de spouw en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-flemalle-grande-4400

 • Snelle terugverdientijd
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire manieren om een woning in Flémalle-Grande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Flémalle-Grande is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 950 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €225 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €220, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Flémalle-Grande kost je zo’n €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is grofweg €880 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Flémalle-Grande (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Flémalle-Grande is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Flémalle-Grande. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€615
(€6750)
€1020
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€230
(€2250)
€380
(€3200)
Spouwmuur€300
(€1650)
€700
(€2400)
€900
(€3500)
HR++ glas€220
(€2650)
€280
(€3475)
€370
(€4775)
isolatie flemalle-grande 4400

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Flémalle-Grande?

Waarom zou ik mijn huis in Flémalle-Grande isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Flémalle

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Flémalle aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Flémalle-Grande wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Flémalle-Grande voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Flémalle-Grande. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment