Woning isoleren Flémalle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Flémalle? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via enkele acties als bijv. isolatie van binnenmuren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Flémalle. Je leest uitvoerig over thema’s als kieren dichten en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-flemalle-4400

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de meest populaire acties om een woning in Flémalle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Flémalle is aantrekkelijk (plusminus € 750 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Flémalle kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. De winst is ongeveer €890 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog een aantal rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Flémalle (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Flémalle is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat komt neer op €1425 p/jaar. Hierna berekenen we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Flémalle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€645
(€7350)
€1070
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€275
(€1800)
€400
(€3450)
Spouwmuur€350
(€1275)
€680
(€2150)
€845
(€3325)
HR++ glas€250
(€2650)
€290
(€3950)
€425
(€4750)
isolatie flemalle 4400

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Flémalle?

Waarom zou ik mijn woning in Flémalle isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en dat bespaart tot €310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna vind je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Flémalle

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Flémalle voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Flémalle wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Flémalle voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Flémalle. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment