Woning isoleren Fize-Le-Marsal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Fize-Le-Marsal? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. de garage isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Fize-Le-Marsal. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de gevel en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-fize-le-marsal-4367

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Weinig last van geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode4367
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de populairste manieren om je woning in Fize-Le-Marsal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Fize-Le-Marsal is financieel toegankelijk (vanaf € 800 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Fize-Le-Marsal kost om en nabij de €5350. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je circa €850 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Fize-Le-Marsal (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Fize-Le-Marsal is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fize-Le-Marsal. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€685
(€6050)
€1150
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€170
(€2350)
€310
(€3600)
Spouwmuur€180
(€1650)
€530
(€2575)
€905
(€3325)
HR++ glas€215
(€2325)
€335
(€3700)
€360
(€5050)
isolatie fize-le-marsal 4367

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Fize-Le-Marsal?

Waarom zou ik mijn huis in Fize-Le-Marsal isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, dat betekent een winst van 280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Crisnée

Via de premies van de gemeente wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Crisnée voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Crisnée
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Fize-Le-Marsal wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Fize-Le-Marsal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Fize-Le-Marsal. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment