Woning isoleren Awirs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Awirs? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals triple glas of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Awirs. Je komt meer te weten over zaken als schuimstrips en minerale wol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-awirs-4400

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste methodes om een woning in Awirs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Awirs is goedkoop (ongeveer € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Awirs kost ongeveer €5850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is zo’n €970 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Awirs (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Awirs is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Awirs. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€655
(€7500)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€250
(€1700)
€340
(€3000)
Spouwmuur€385
(€725)
€420
(€2250)
€815
(€3450)
HR++ glas€225
(€2900)
€330
(€3950)
€400
(€5300)
isolatie awirs 4400

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Awirs?

Wat is het voordeel van mijn woning in Awirs isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en geeft een besparing van €275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina check je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Flémalle

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Flémalle op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Awirs wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Awirs voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Awirs. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment