Woning isoleren Odeur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Odeur? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de spouwmuur en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Odeur. Je komt meer te weten over topics als isolatie van deuren en R-waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-odeur-4367

 • Significant lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode4367
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Odeur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Odeur is goed te betalen (vanaf zo’n € 830 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Odeur kost doorgaans €5300. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het rendement is ongeveer €880 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er meerdere alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Odeur (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Odeur is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1000 op jaarbasis. Onderstaand vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Odeur. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€695
(€4700)
€1230
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€210
(€2100)
€340
(€2850)
Spouwmuur€250
(€875)
€690
(€2450)
€875
(€3100)
HR++ glas€200
(€2675)
€270
(€3400)
€370
(€5075)
isolatie odeur 4367

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Odeur?

Waarom zou ik mijn woning in Odeur isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €250 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Crisnée

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Crisnée op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Crisnée
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Odeur wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Odeur voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Odeur. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment