Woning isoleren Grandville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grandville? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. de bodem isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Grandville. We zoomen in op thema’s als isolatie van de garage en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grandville-4360

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook geluidsdicht
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode4360
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest rendabele methodes om een woning in Grandville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grandville is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grandville kost je zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog meer aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Grandville (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Grandville kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Grandville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€845
(€6850)
€960
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€200
(€2100)
€390
(€2900)
Spouwmuur€310
(€1725)
€580
(€2675)
€905
(€3100)
HR++ glas€195
(€2525)
€275
(€3350)
€370
(€4900)
isolatie grandville 4360

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Grandville?

Waarom zou ik mijn huis in Grandville isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Oreye

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oreye meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oreye
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Grandville wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grandville voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Grandville. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment