Woning isoleren Fléron

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fléron? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen als de binnengevel isoleren of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Fléron. We gaan aan de slag met items als tussenwanden isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-fleron-4620

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder last van trek en tocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteFléron
Postcode4620
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de interessantste acties om een woning in Fléron te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fléron kan zeer goedkoop (om en nabij de € 930 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €200, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Fléron kost om en nabij de €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Je profiteert van grofweg €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer interessante vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fléron (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Fléron is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fléron. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€685
(€7100)
€1130
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€170
(€2350)
€300
(€3150)
Spouwmuur€295
(€900)
€540
(€2725)
€950
(€3425)
HR++ glas€215
(€1975)
€340
(€4100)
€385
(€4425)
isolatie fleron 4620

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fléron?

Waarom zou ik mijn woning in Fléron isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, dat betekent een winst van 290 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Fléron

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Fléron voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fléron
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Fléron wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Fléron voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Fléron. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment