Woning isoleren Wangenies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wangenies? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als schuin dak isoleren of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Wangenies. We gaan aan de slag met items als bodemisolatie en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wangenies-6220

 • Uitstekend rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6220
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€180,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina lees jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Wangenies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wangenies is interessant (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het bespaart circa €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wangenies kost je zo’n €5800. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Het rendement is al snel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is zo’n €980 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog meer aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wangenies (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Wangenies is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Wangenies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€745
(€7200)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€240
(€2650)
€360
(€2700)
Spouwmuur€315
(€1400)
€690
(€2625)
€830
(€3150)
HR++ glas€235
(€2850)
€305
(€3175)
€440
(€4850)
isolatie wangenies 6220

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wangenies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wangenies isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Fleurus

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Fleurus voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wangenies wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wangenies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wangenies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment