Woning isoleren Fleurus

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Fleurus? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Fleurus. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-fleurus-6220

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6220
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de interessantste toepassingen om jullie woning in Fleurus te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fleurus kan zeer goedkoop beginnend bij € 940 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1600 en de winst ligt rond de €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fleurus kost zo’n €4450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1080. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. De winst is pakweg €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Fleurus (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Fleurus is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. Dat komt neer op €1100 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Fleurus. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€615
(€4800)
€1050
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€290
(€2050)
€300
(€2700)
Spouwmuur€300
(€1525)
€580
(€2425)
€890
(€3500)
HR++ glas€225
(€2175)
€295
(€3125)
€425
(€4625)
isolatie fleurus 6220

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Fleurus?

Waarom zou ik mijn woning in Fleurus isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en besparen tot €225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Fleurus

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fleurus in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via ons stappenplan creëer je een isolatieplan Fleurus wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Fleurus voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Fleurus. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment