Woning isoleren Wayaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wayaux? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de vliering en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Wayaux. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wayaux-6210

 • Hoog rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode6210
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€179,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal je de populairste onderdelen om jouw woning in Wayaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wayaux is goed te betalen (om en nabij de € 920 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wayaux kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op grofweg €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we nog een aantal interessante oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Wayaux (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Wayaux kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. Dat komt neer op €800 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wayaux. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€605
(€4600)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€195
(€1700)
€320
(€3550)
Spouwmuur€205
(€1475)
€710
(€2525)
€850
(€3425)
HR++ glas€190
(€2225)
€330
(€3600)
€355
(€5350)
isolatie wayaux 6210

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wayaux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wayaux isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, waarbij u een besparing realiseert van €230 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Les Bons Villers

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Les Bons Villers in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Les Bons Villers
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Wayaux wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wayaux voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wayaux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment