Woning isoleren Marbaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Marbaix? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals spouwmuurisolatie of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Marbaix. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-marbaix-6120

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Reductie geluid
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode6120
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€177,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna tref je de meest populaire methodes om een woning in Marbaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Marbaix is goed te betalen (al vanaf € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1950 en het bespaart circa €185 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Marbaix kost gemiddeld €4850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je pakweg €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse mogelijke vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Marbaix (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Marbaix is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Marbaix. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€735
(€7200)
€1010
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€275
(€2200)
€395
(€3600)
Spouwmuur€350
(€1375)
€720
(€2425)
€810
(€3350)
HR++ glas€205
(€1925)
€290
(€3625)
€440
(€4425)
isolatie marbaix 6120

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Marbaix?

Waarom moet ook ik mijn huis in Marbaix isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home, Dema, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Ham-Sur-Heure

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ham-Sur-Heure op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ham-Sur-Heure
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Marbaix wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Marbaix voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Marbaix. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment