Woning isoleren Rèves

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rèves? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Rèves. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de dakkapel en condensvorming. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-reves-6210

 • Veel geld besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Geluidswerende werking
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode6210
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€179,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Rèves te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rèves is goedkoop (plusminus € 780 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rèves kost je zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Hiermee bespaar je circa €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Rèves (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Rèves is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Rèves. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€605
(€4700)
€1020
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€175
(€1950)
€385
(€2800)
Spouwmuur€385
(€1100)
€590
(€2575)
€790
(€3275)
HR++ glas€235
(€2325)
€260
(€3350)
€445
(€5125)
isolatie reves 6210

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rèves?

Waarom zou ik mijn woning in Rèves isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Les Bons Villers

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Les Bons Villers voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Les Bons Villers
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Rèves wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Rèves voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Rèves. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment