Woning isoleren Muno

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Muno? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de schuur of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Muno. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouwmuur en minerale wol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-muno-6820

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode6820
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Muno te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Muno is aantrekkelijk (rond de € 790 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Muno kost doorgaans €4600. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het voordeel is ong. €840, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Muno (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Muno is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Onderstaand tref je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Muno. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€655
(€6450)
€1010
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€225
(€2100)
€360
(€3200)
Spouwmuur€310
(€1225)
€500
(€2000)
€935
(€3075)
HR++ glas€190
(€2525)
€330
(€3575)
€435
(€4875)
isolatie muno 6820

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Muno?

Waarom zou ik mijn woning in Muno isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Florenville

Mede door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Florenville aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florenville
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Muno wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Muno voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Muno. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment