Woning isoleren Izel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Izel? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Izel. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-izel-6810

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode6810
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€162,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje zie je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Izel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Izel is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 900 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Izel kost doorgaans €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1090. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is pakweg €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog enkele interessante vormen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Izel (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Izel is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Op deze pagina berekenen we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Izel. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€885
(€5450)
€1010
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€245
(€2050)
€340
(€3200)
Spouwmuur€275
(€1000)
€610
(€2275)
€920
(€3450)
HR++ glas€190
(€2500)
€285
(€3225)
€435
(€4675)
isolatie izel 6810

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Izel?

Waarom mijn woning in Izel isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Chiny

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Chiny kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chiny
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Izel wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Izel voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Izel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment