Woning isoleren Termes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Termes? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. de schuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Termes. Bijvoorbeeld items als isolatie van de buitengevel en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-termes-6813

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode6813
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be check jij de meest toegepaste methodes om een woning in Termes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Termes is goed te betalen (al vanaf € 960 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Termes kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het rendement is om en nabij €850 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er allerlei rendabele opties. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Termes (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Termes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Termes. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3200)
€635
(€6000)
€980
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€230
(€2050)
€365
(€3400)
Spouwmuur€310
(€975)
€560
(€2250)
€890
(€3350)
HR++ glas€235
(€2225)
€265
(€3200)
€385
(€4725)
isolatie termes 6813

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Termes?

Waarom zou ik mijn huis in Termes isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Chiny

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Chiny aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chiny
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Termes wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Termes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Termes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment