Woning isoleren Les Bulles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Les Bulles? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Les Bulles. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de bodem en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-les-bulles-6811

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode6811
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de interessantste methodes om jullie woning in Les Bulles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Les Bulles is financieel toegankelijk (al vanaf € 790 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Les Bulles kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13200. De winst is plusminus €890 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we verscheidene alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Les Bulles (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Les Bulles is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 (jaarlijks). Op deze pagina check je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Les Bulles. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€805
(€6550)
€1130
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€190
(€2100)
€360
(€2750)
Spouwmuur€230
(€1225)
€640
(€1925)
€920
(€3175)
HR++ glas€205
(€2025)
€285
(€3325)
€400
(€5200)
isolatie les-bulles 6811

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Les Bulles?

Waarom juist nu mijn huis in Les Bulles isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, waarbij u een besparing realiseert van €215 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Chiny

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Chiny aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chiny
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Les Bulles wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Les Bulles voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Les Bulles. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment